• RSS
  • Wersja tekstowa
13.09.2018

Klauzula informacyjna dotycząca ochrony danych osób fizycznych

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO), informujemy że:

  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest Okręgowy Inspektor Pracy w Kielcach, z siedzibą przy:
    al. Tysiąclecia Państwa Polskiego 4,
    25-314 Kielce,
    tel.:  41 34 38 276,  e-mail: kancelaria@kielce.pip.gov.pl
  2. Administrator powołał Inspektora Ochrony Danych nadzorującego prawidłowość przetwarzania danych osobowych. Inspektorem Ochrony Danych jest Tomasz Piotrowski, z którym można skontaktować się za pośrednictwem adresu e-mail: iod@kielce.pip.gov.pl.
    W czasie nieobecności Inspektora Danych Osobowych zastępstwo pełni Paweł Tatarczuch.
  3. Pani/Pana dane osobowe przetwarzane będą w celu wykonywania zadań określonych w Art. 10 Ustawy o Państwowej Inspekcji Pracy lub innych celów wynikających z obowiązku prawnego, któremu podlega administrator.
  4. Odbiorcą danych osobowych mogą zostać: 
    • inne jednostki organizacyjne PIP,
    • uprawnione organy publiczne,
    • podmioty wykonujące usługi niszczenia i archiwizacji dokumentacji.
  5. Pani/Pana dane osobowe mogą być przekazywane do państwa trzeciego lub organizacji międzynarodowej.
  6. Dane przechowywane będą przez czas określony w przepisach prawa.
  7. Posiada Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania.
  8. Ma Pani/Pan prawo do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  9. Podanie danych jest dobrowolne, ale konieczne do realizacji celów do jakich zostały zebrane.
  10. Pani/Pana dane nie będą przetwarzane w sposób zautomatyzowany i nie będą poddawane profilowaniu

GIP Przejdź do GIP Porady prawne

Kalendarium

PWŚCPSN
272829303112
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31123456

Wypadki